کتاب‌شناسی گلستان سعدی


تاریخ : شنبه، 12 اردیبهشت، 1388


 با توجه به کثرت انتشارات در عصر حاضر که باعث افزایش چاپ‌ها و تألیفات متعددی از آثار به صورت‌های گوناگون شده است، دستیابی پژوهشگران را به منابع، مراجع و اطلاعات مورد نیاز دشوار ساخته است.

در اين ميان كتاب‌شناسي‌ها بهترين راهنمایی هستند كه به ياري پژوهشگران آمده و كار آنها را در يافتن منابع مورد نياز آسان مي‌نمايند.

كتاب‌شناسي حاضر نيز با اين هدف تنظيم شده تا محقّقان و سعدي‌پژوهان را در دسترسي به كتاب‌ها و مقالات پيرامون «گلستان» و «گلستانواره‌ها» (بهارستان، پريشان، منشآت و التّفاصيل) ياريگر باشد.

 



اين كتاب‌شناسي بر اساس فهرست كتاب‌هاي چاپي فارسي (نوشته خانبابا مشار)، مجموعه مقالات فارسي (گردآوري ايرج افشار)، فرهنگ سعدي‌پژوهي (تأليف كاووس حسن‌لي)، سعدي‌شناسي (مجموعه مقالات سالانه در ياد روز سعدي، به كوشش كوروش كمالي‌سروستاني)، كتاب هفته، CD نمايه و برخي سايت‌هاي اينترنتي به منظور شناخت و معرّفي آثار و مقالات نوشته شده درباره«گلستان» و «گلستانواره‌ها» (بين سال‌هاي 1300 تا 1385) در سه بخش تهيّه و تنظيم گرديده است:

بخش نخست: در اين بخش به تصحيح، شرح، ترجمه و گزيده‌هاي نگارش يافته درباره «گلستان» و «گلستانواره‌ها» پرداخته شده است.

بخش دوم: اين بخش شامل آثار و كتاب‌هاي موضوعي درباره «گلستان» و «گلستانواره‌ها»ست.

بخش سوم : اين بخش در بر دارنده مقالات مندرج در: مجلّات، نشريّات و روزنامه‌ها درباره اين آثار (گلستان و گلستانواره‌ها) و نويسندگان آنهاست.

در این کتابشناسی کوشش شده تا آثاري كه توسّط يك مصحّح يا نويسنده چند بار نگارش يافته، جديدترين تصحيح آن معرّفي شود.

لازم به ذكر است كه در اين مجموعه به دليل اهميت برخي از آثاري كه به پيروي از سبك گلستان سعدي نگاشته شده است‏ و از آنها با عنوان گلستانواره‌ها ياد مي‌شود، از ميان 65 گلستانواره به معرفي كتابشناسي چهار گلستانواره برتر‎‎؛ بهارستان، پريشان، منشآت و التّفاصيل به دليل اهميت آنها نيز پرداخته شده است.

 







منبع این مقاله : دانشنامه فارس
http://www.fars-encyclopedia.com

آدرس این مطلب :

Fars Encyclopedia ©