اعلام برنامه‌های یادروز سعدی/ حديث خوش سعدي به هفت اقليم


تاریخ : شنبه، 29 فروردین، 1394


مدير مركز سعدي شناسي برنامه های یادروز سعدی در سال 94 را اعلام کرد.

كوروش كمالي سروستاني گفت: اول ارديبهشت ماه هر سال در شيراز و برخي از شهرهاي ايران و جهان فرصت مغتنمي براي گلگشت در بوستان و گلستان سعدي شيراز فراهم مي‌شود و انديشمندان و سعدي‌پژوهان، سعدي‌دوستان و هنرمندان هريك به فراخور دانش و ذوق خويش، به كلام و نوا و رنگ و نمايش از سعدي مي‌گويند و عشق و حكمت و نيك‌پنداري او را ارج مي‌نهند. مدير مركز سعدي شناسي ادامه داد: از برگزاري نخستين يادروز سعدي در اول ارديبهشت ماه 1377 تا كنون، سعدي‌پژوهان گام‌هاي ارزشمندي را در راستاي غنا‌بخشي به سعدي‌پژوهي برداشته‌اند؛ اگر چه تا تكامل اين مقصود، راه زيادي باقي مانده است.

 وي در ادامه افزود: اگر چه يادروز سعدي به يمن خوبي‌ها و زيبايي‌هاي سعدي چون شعر و نامش جهانگير شد و اكنون علاوه بر مركز سعدي‌شناسي و ستاد برگزاري مراسم يادروز سعدي در شيراز، در اكثر شهرهاي ايران مراسم‌هاي گوناگوني به ياد اين شاعر بزرگ ايراني برگزار مي‌شود و با مقاله‌ و شعرخواني و حفظ گلستان و غزليات، خوشنويسي آثار او، نقاشي، تئاتر و اپرا و موسيقي اين روز را به جشن مي‌نشينند و حديث خوشش را به هفت اقليم باز‌مي‌خوانند، اما هنوز اين روز در شيراز نتوانسته است علاوه بر رويكرد علمي و هنري، رويكرد عمومي بيابد.

 



کمالی خاطر نشان کرد: بايسته است كه روز سعدي در شيراز به همّت مديران، مسئولان و سعدي‌دوستان به روز شادي مردم و پيوند با حكمت و خرد ناب ايراني ـ اسلامي سعدي تبديل شود. حضور سعدي نه تنها در سعديه و آرامگاه او بلكه در جاي جاي شهر بايد احساس شود. شهر سعدي و شهرداران و شوراي شهر بايد با همكاري هنرمندان و سعدي پژوهان، طرحي نو دراندازند. تنديس‌هايي از او بايد در ميادين شهر نصب شود. سخنانش بايد زيور ديوارها و تابلوها شود و سعدي‌خواني با حمايت از طرح كتاب‌هاي «سعدي» ارزان توسعه يابد.

وی افزود: شما در مادريد شهر «سروانتس»، در «استرادفورد» شهر شكسپير، در «وايمار» شهر گوته، تنها با يك آرامگاه روبه‌رو نيستيد، اين شاعران ادب در گوشه و كنار شهر و در دل و ذهن مردمان جاري‌اند، شهروندان و گردشگران در پارك، در رستوران، اتوبوس‌ها و در خيابان‌ها با نمادي از آنان روبرويند؛ اين همان فرهنگي است كه جاي خالي آن در شيراز حس مي‌شود.

مدير مركز سعدي‌شناسي در مورد برنامه‌هاي يادروز سعدي در سال 1394 گفت: اين برنامه‌ها كه با همكاري ستاد برگزاري يادروز سعدي و به ويژه استانداري فارس و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس برگزار مي‌شود، در ساعت 8  شب روز دوشنبه 31 فروردين ماه با سخنراني مقامات كشوري و استاني و اجراي موسيقي در آرامگاه سعدي برگزار مي‌شود.

از ساعت 9 صبح روز سه شنبه اول ارديبهشت ماه جلالي نيز نشست‌هاي علمي با حضور بزرگاني چون استاد احمد سميعي گيلاني با موضوع «مواجهه سعدي و حافظ»، اصغر دادبه با موضوع « خطا بوَد كه نبينند روي زيبا را(بحثي در جمال‌پرستي از ديدگاه سعدي)»، جعفر مويد شيرازي با موضوع « سعدي شيرين سخن» ، مصطفي مستور با موضوع « گلستان و داستان مدرن معاصر» و منصور پايمرد با موضوع « نگاه تصويرگرايانه سعدي به كنايه» برگزار خواهد شد.

 وی افزود: در تهران نیز با همکاری معاونت فرهنگی شهرکتاب در روزهای 29 و30 فروردین ماه نشست‌های علمی با عنوان «سعدی و متنبی» برگزار می‌شود که در این نشست‌ها نيز استادانی چون دکتر مهدی محقق با موضوع «‌تاثیر متنبی بر سعدی»،  دکتر غلامحسین ابراهیمی‌دینانی با موضوع «مرد را راه به حق، عقل نماید یا عشق»، موسی اسوار با موضوع «تناظر بلاغت و حکمت در سعدی و متنبی» ، دکتر سیروس شمیسا با موضوع «سعدی و متنبی، دو اسلوب متفاوت»، دکتر محمدعلی‌ آذرشب با موضوع «عزت‌خواهی در گفتمان سعدی و متنبی»، دکتر سیدمحمدمهدی جعفری با موضوع «سخنان امام علی (ع) در اشعار متنبی»، دکتر شکوه حسینی با موضوع «فراخوانی متنبی در شعر معاصر عرب» و دکتر علی‌رضا منوچهریان با موضوع «متنبی، شاعر عشق و فلسفه» سخنراني خواهند كرد.

این برنامه در ادامه برنامه ده سالة سنجش سعدی با بزرگان ادب جهان برگزار می‌شود که در سال‌هاي پیش سعدی با پوشکین، یونس امره و سروانتس هم‌نشین شده بود.

کمالی هم‌چنین گفت: برگزاری شب شعر «در بارگاه سعدی» در ساعت 8 شب روز سه‌شنبه اول اردیبهشت ماه در جوار آرامگاه سعدی برگزار خواهد شد؛ از سوی انجمن خوشنویسان شیراز و با همکاری مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس نيز نمایشگاه خوشنویسی از آثار سعدی در این مرکز برگزار می‌شود.

کمالی در پایان ضمن دعوت از کلیه سعدی‌دوستان و سعدی‌پژوهان جهت شرکت در این مراسم‌ افزود: ما سپاسگزار تمام نهادها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و انجمن‌های ادبی و اهالی مطبوعات هستیم که خود به گونه مستقل برنامه‌های ویژه‌ای را در شهرستان‌های استان فارس و دیگر شهرهای ایران و جهان به یاد سعدی برگزار می‌کنند. هم‌چنين اميدواريم كه با همراهي و همدلي مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و استاد بهروز غريب‌پور به زودي اپراي سعدي در شيراز بر روي صحنه برود.

گفتنی است ستاد برگزاري مراسم يادرروز سعدي از مركز سعدي‌شناسي، استانداری فارس، سازمان میراث فرهنگی‌،  گردشگری و صنایع دستی استان فارس، مركز اسناد و كتابخانه ملي  فارس، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، بنياد فارس شناسي، ‏ شهرداري شيراز، صدا و سيماي  مركز فارس و آموزش و پرورش فارس تشکیل شده است.







منبع این مقاله : دانشنامه فارس
http://www.fars-encyclopedia.com

آدرس این مطلب :

Fars Encyclopedia ©