مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگ برنده روزنامه ها در عصر تکنولوژی را تحلیل و نظر دانست و گفت: در دنیای امروز اگر روزنامه ها فقط به خبر اکتفا کنند و به سمت تحلیل و تفسیر نروند،از فضای مجازی عقب می مانند.
کوروش کمالی سروستانی در یازدهمین نشست روزنامه نگار در زوم یادآور شد: امروز کمتر کسی روزنامه را برای خبر می خواند،چرا که با گسترش فضای مجازی اخبار رویدادها و حوادث قبل از انتشار در روزنامه به وفور در فضای مجازی منعکس می شود،لذا زاویه دید و تفسیر و تحلیل روزنامه ها بر رویدادها و حوادث است که آنها را برای مخاطب خواندنی و جذاب می کند و خوشبختانه جناب شلتوک کار که امروز به نقد آثار او نشسته ایم در بخش هایی از تحلیل و تفسیر موفق عمل کرده که باید تقویت شود.
وی توجه به جغرافیا و تخصص را در حوزه رسانه مهم تلقی کرد و گفت: متاسفانه برخی اوقات ما جغرافیا و تخصص را به رسمیت نمی شناسیم و در همه عرصه ها اظهار نظر می کنیم.به همین دلیل نمی توانیم مرجع واقع شویم و در واقع برای دل خودمان خواهیم نوشت و نتیجه آن می شود که موثر نخواهیم بود و شاید انتقاد مجموعه دوستان ما در نشست های روزنامه نگار در زوم بر مطبوعات فارس همین موضوع است.
وی اظهار امیدواری کرد با انرژی و خلاقیتی که شلتوککار دارد،در آینده خبرهای بهتری از او بشنویم که با سلیقه و شیوه خودشان است.
کمالی سروستانی وجود شکاف ارزشی در رسانه ها را یک آفت دانست که مخاطب را تیکه تیکه می کند.شکاف ارزشی که در فرهنگ رسمی و عمومی ما نیز وجود دارد.از طرفی پخش فیلم های سینمایی در شبکه های خارجی را ممنوع می کنیم از طرفی این سئوال در ذهن ایجاد می شود که مگر ما یک محصول جمهوری اسلامی را تولید نکردیم؟ اگر به هر دلیلی هرکسی آن را پخش کند آیا دارد ارزش ما را تبلیغ می کند، یا ارزش خودش را؟ مگر اینکه فکر کنیم آن چیزی که تولید شده محصول ما نیست.یعنی فکر کنیم وزارت ارشاد و کارگردانان و هنرمندان،صلاحیت تولید نداشتند،به همین دلیل می خواهیم جلوی تبلیغ فسق و فجور را بگیریم نه جلوی تبلیغ کالای فرهنگی جمهوری اسلامی را!
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در پایان گفت: واقعیت قضیه این است که رسانه های خارج از کشور به خاطر همین شکاف ارزشی تاثیرشان بیشتر از رسانه های داخلی است.در واقع داریم خودمان را از تاثیر گذاری در حوزه عمومی عقب می اندازیم و کار دیگری نمی کنیم.به همین خاطر این شکاف ارزشی از مسائل مهمی است که رسانه ها باید به آن بپردازند و بگویند که با این شکاف فرهنگی رسمی و غیر رسمی چه باید بکنیم؟
نشست های روزنامه نگار در زوم پنج شنبه اول هر ماه در تالار اندیشگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار می شود و هر ماه به بررسی آثار یکی از روزنامه نگاران با سابقه استان فارس می پردازد.