•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير
منار دانيال


 آرامگاه شيخ دانيال خنجى است كه متشكل از منارى آجرى مربوط به قرن هشتم هجرى است كه در شهر خنج و در كنار قبرستان شهر واقع شده است. در سال‏ 789ﻫ..ق این منار توسط قطب‏الدين تهمتن بن‌عزالدين گردانشاه بن سلغور گنبد بزرگى بر فراز اين آرامگاه احداث شده است. منار دانيال استوانه‏اى است كه بر پايه هشت ضلعى قرار دارد. قسمت پايين منار از سنگ ساخته شده و قسمت فوقانى منار داراى هشت كتيبه برجسته است. متن كتيبه به شرح زير است:«همانا.... اولين كسى كه در اسلام مناره را بنا كرد، عمر بن عبدالعزيز است كه خداوند از او خشنود باشد. جانشينان و ياران دين و به تحقيق راستگويان و متقيان پس از او، حضرت پادشاه اوليا و قطب اول، نماينده پروردگار متعال شيخى كه ستون دين و عمود حق و جانشين دين خداست و اشاره نمود به ساختن اين مناره در شهر خنج در پنجاه سال بعد و خيلى قبل از وقوع مناره برادران او عنايت كردند. از طرف پادشاه هرمز، پادشاه سعادتمند، ستون حق و دين توران شاه بنا نمود، آن را از سنگ كه مورد نياز بود».

بر پيشانى مدخل و روى كتيبه‏اى بدين مضمون نصب شده است: «استادان مناره محمود استاد خان والد حاجى محمد بن استاد حاجى كلاه سياه».

هم چنين بر كاشى‏هاى مربع شكل بالاى منار نوشته شده است: "اللهم صل علی محمد و علی آل محمد و ابوبکر صدیق و عمر فاروق و عثمان بن عفان و علی ابن ابیطالب و امام حسن المجتبی و امام الحسین الشهید و امام زین‌العابدین و امام محمدالباقر و امام محمد الصادق و امام موسی‌الکاظم و امام علی موسی‌الرضا و امام محمدتقی و امام علی‌النقی و امام حسن العسکری و امام محمدمهدی". ارتفاع منار اكنون 25 متر است. در اطراف مناره آثارى از خانقاه، آب انبار و مدرسه وجود دارد.مصالح اصلى اين بنا از لاشه سنگ، ملاط گچ و آجر تشكيل شده و در تزيينات بنا نيز از سنگ‏هاى سرخ فام استفاده شده است. تقويت پى‏ها، تعمير سنگ‏هاى ازاره و آوار، تعمير طاق‏نماهاى سنگى اطراف پايه منار، مهاربندى ترك‏هاى ايجاد شده از بدنه منار به وسيله سيم بكسل، تعمير و تقويت پى سردر و تعمير سنگ چين نماى سردر از جمله كارهايى است كه در جهت مرمت بنا انجام شده است.اين بنا در تاريخ 1/5/1353 با شماره 975 در فهرست آثار ملى به ثبت رسيده است.

منابع: خنج گذرگاه باستانى لارستان، محمدباقر وثوقى، نشر خرّم، قم، 1374، ص 45 / سيماى لارستان، صادق رحمانى، مؤسسه فرهنگى همسايه، قم، 1375، ص 97 و 98 / لارستان، محمدباقر وثوقی، دفتر پژوهش‌های فرهنگی، 1380، ص 56 / لارستان كهن و فرهنگ لارستانى، احمد اقتدارى لارستانى، ص 86 / مراكز فرهنگى فارس، مركز انفورماتيك و مطالعات توسعه، سازمان برنامه و بودجه استان فارس، 1372، ج 1، ص 201 / معمارى ايران (دوره اسلامى)، به كوشش محمديوسف كيانى، جهاد دانشگاهى، تهران 1366، ج 2، ص 27.

كوروش كمالي سروستاني






[ بازگشت ]

دانشنامه آثار تاريخي

کپی رایت © توسط دانشنامه فارس - (1157 مشاهده)

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری