•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير

وداع با «پاسبان خلیج فارس»

مراسم تشییع پیکر و تدفین احمد اقتداری بنا به وصیت این چهره فقید فرهنگی در زادگاهش، شهر گراش برگزار شد.

برگزاری این مراسم در حسینیه اعظم گراش با حضور همشهریان و علاقه‌مندان به این استاد و سخنرانی جمعی از مسئولان محلی و اهالی فرهنگ همراه بود. در پایان نیز پیکر احمد اقتداری در آرامگاه اختصاصی آل ده‌باشی به خاک سپرده شد.

کوروش کمالی سروستانی، رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در این مراسم در توصیف احمد اقتداری گفت: در رازآلودگی جنوب، عمر گذراند، بر پهنۀ نیلی دریایش، عشق ورزید، بر خاک تفدیده‌اش بذر فشاند. در قابی از واقعیت و تاریخ، در پیِ هویت بلندآوازۀ این سرزمین، هرم سوزان گرما را به جان خرید. او در پی کشف جنوب بود؛ آن‌جا که آب و آتش در مصافی مدام، درهم می‌تنند؛ از دهلیز تنگ کوچه‌ها تا گورهای خارگرفته و آب‌انبارهای زنگارگرفته گِل‌اندود  و مناره‌ها و کنگره‌های زمان‌خورده، تا لنج‌ها و سقف‌های نمور خانه‌ها، تا کوبه‌های باد و شرجی زمان تا آوازهای در بادخواندۀ جاشوی پیر، میراث ایران‌زمین را به کنکاش نشسته بود. وجب به وجب این خاک را دانسته، عشق می‌ورزید. جنوب برای او فراتر از یک جغرافیا بود؛ مفهومی که با تمامی پدیده‌هایش، از رفتگان و ماندگان و آیندگان، معنا می‌گرفت، و از دلِ این همه، تاریخ را روایت می‌کرد. با مردمان این خطه از خامۀ جان زیسته، آمال‌ها و اندوهشان را می‌شناخت و بر فراز و نشیب تاریخشان، مباهات می‌کرد و در پی کشف جنوب بود؛ آن‌جا که جغرافیا، تاریخ، ادبیات و انسان معنا می‌گرفت.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 6 اردیبهشت، 1398 (812 مشاهده)

در مراسم یادروز سعدی عنوان شد: رونق انسان دوستی سعدی در شهر سعدی


مراسم یادروز سعدی در شیراز با دل‌جویی از سیل‌زدگان برگزار شد.

 مراسم یادروز شیخ اجل سعدی، در دو روز، در جوار آرامگاه شاعر شهیر شهر شیراز و سپس در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس  برگزار شد. همچنین در قالب کمپین سعدی، جمعی از اصحاب فرهنگ و هنرمندان شیراز با حضور در محله سعدیه که در سیل اخیر این شهر دچار خسارت‌هایی شده، از مردم سیل‌زده دل‌جویی کردند.

 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 2 اردیبهشت، 1398 (345 مشاهده)

اعلام برنامه‌های یادروز سعدی
برنامه‌های یادروز سعدی اعلام شد.

کوروش کمالی سروستانی - مدیر مرکز سعدی‌شناسی - اظهار کرد: سعدی یگانه‌ای است که سِحر کلامش به غایت اعجاز دست می‌یازد و از آن روست که ذکر جمیلش در افواه عوام افتاده و صیت سخنش را که در بسیط زمین رفته، همچون شکر می‌خورند و رقعه منشآتش را چون کاغذ زر می‌برند.

او درباره برنامه‌های یادروز سعدی در اول اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ گفت: آن‌سان که به نیکی واقفید، در سرآغاز فصلی که شکوفه‌بن‌های نوروزی جوانه می‌زدند تا ممد حیات باشند و مفرح ذات، تا غبار تلخکامی‌ها را به فراخنای امیدی سبز، بزدایند؛ رخدادی سهمناک، برگ انتظار را دیگرگونه رقم زد، آن سان که باران بهاران، سیلی دهشتناک، خاطری پریشان و دردمندی مدام در برخی استان‌های کشور، شهر شیراز و حریم سعدی برجای نهاد و با توجه به این امر و به باور ادای دین به فرهنگ غنی برگرفته از آموزه‌های سعدی سترگ؛ مرکز سعدی شناسی و نهادهای همراه بر آن شدند که همگام با تمامی دلجویان ناگوار سیل در شیراز، با دلسپردن به کلام شاعر بلند آوازه ایران زمین، سعدی شیرازی، بخشی از هزینه‌های برگزاری مراسم یادروز سعدی را به فرزندان پاک نهاد خطه سعدی اختصاص دهند که هم از این خاک شریف برآمده‌اند و امروز به دشواری زمان گرفتار آمده‌اند. بی‌شک موسیقی لبخند آنان، در این زمانه عسرت، دلنوازترین طنینی است که در روز سعدی، هوش گوش ما را خواهد نواخت.

سروستانی افزود: با راه اندازی «کمپین سعدی» علاوه بر ستاد برگزاری یادروز سعدی، بسیاری از نهادها، سازمان‌ها و علاقه‌مندان به دوستی و همدلی به این کمپین پیوستند که با هماهنگی نهادهای مردمی ساکنان کوی سعدی، بخشی از مایحتاج ضروری زندگی را همزمان با یادروز سعدی بهآنها اهدا خواهد شد.

مدیر مرکز سعدی شناسی سپس بیان کرد: ساعت ۸ شب اول اردیبهشت ماه، متقارن با میلاد مبارک حضرت ولی عصر (عج)، در آرامگاه سعدی گرد هم خواهیم آمد و دیگرباره بر خوان الوانش خواهیم نشست و مردمی خواهیم آموخت.

.
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 30 فروردین، 1398 (322 مشاهده)

مدیر مرکز سعدی شناسی در همایش سعدی و شیلر مطرح کرد: آرمانگرایی اخلاقی در سعدی و شیلر


اولین روز اردیبهشت‌‌ماه در تقویم ملی ما به نام روز بزرگداشت سعدی شیرازی مزین شده، که از حدود بیست سال پیش این روز در شیراز و شهرهای دیگر گرامی داشته می‌شود. مرکز فرهنگی شهر کتاب با همکاری مرکز سعدی‌شناسی و برخی نهادها و دانشگاه‌های کشورهای مختلف از 1391 در آستانه این روز، همایش‌هایی با رویکرد گفت‌وگوی ادبی میان ایران و دیگر کشورها برگزار می‌کند و سعدی با یکی از شاعران یا نویسندگان برجسته و مظهر زبان آن کشور مورد گفت‌وگو و بحث قرار می‌گیرد؛ امسال این همایش به گفت‌وگوی فرهنگی میان ایران و آلمان مربوط است، به همین دلیل بعد ازظهر سه‌شنبه 27 فروردین ماه «همایش سعدی و شیلر» در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد، که متعاقب آن در شیراز و شهر «وایمار» آلمان ادامه پیدا خواهد کرد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : پنجشنبه، 29 فروردین، 1398 (431 مشاهده)

همایش سعدی و شیلر برگزار می‌شود

همایش سعدی و شیلر در تهران برگزار می‌شود.

این همایش ساعت ۱۶ سه‌شنبه ۲۷ فروردین در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود و پس از آن در شهرهای شیراز، برلین و وایمار ادامه می‌یابد.

همایش «سعدی و شیلر» با سخنرانی مایکل کلور برشتولد، سفیر آلمان در ایران و خواندن متن سخنرانی دانیلا دانتس، مدیر خانه‌ شیلر، درباره‌ شیلر و ادبیات معاصر آلمان آغاز می‌شود و پس از آن، دکتر محمود حدادی درباره‌ «سعدی در دیوان غربی‌ـ شرقی گوته، شیلر و نمایشنامه‌ پوراندخت او، در رابطه‌ای بینامتنی»، دکتر فرانک هاشمی درباره‌ «شناخت سعدی در آلمان»، دکتر سعید فیروزآبادی درباره‌ «شیلر و نخبگان ایرانی، نگاهی تاریخی به ترجمه‌های آثار شیلر»، علی عبداللهی درباره‌ «آموزه‌های تعلیمی سعدی و شیلر» و دکتر فاطمه‌ خداکرمی درباره‌ «بازتاب شخصیت‌های تاریخی در گلستان سعدی و نمایش‌نامه‌های شیلر» سخنرانی می‌کنند.

سعدی و حافظ، دو شاعر برجسته‌ ادب فارسی و شیلر و گوته، دو شاعر برجسته‌ ادب آلمانی‌زبان هستند. این چهار شاعر در ادبیات جهان و ایران و آلمان جایگاه بسیار مهمی دارند. ۲۰۰ سال پیش، گوته با انتشار دیوان غربی‌-شرقی تاثیر مهمی در شناساندن حافظ و سعدی در جهان داشت و بنای گفت‌وگوی غرب و شرق را استحکام بخشید. مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب در سال ۲۰۱۹ برنامه‌های مختلفی با همکاری مراکز فرهنگی و ادبی جهان در باب گفت‌وگوهای غرب و شرق برگزار می‌کند که همایش سعدی و شیلر یکی از این برنامه‌هاست که در روز سه‌شنبه ۲۷ فروردین و در آستانه‌ روز بزرگداشت سعدی و با همکاری مرکز سعدی‌شناسی و بخش فرهنگی سفارت آلمان در ایران برگزار می‌شود. شیلر نخستین نویسنده و شاعر آلمانی است که آثارش به فارسی ترجمه شد و نخستین مترجم آثار او یوسف اعتصام‌الملک بود که در سال ۱۲۸۵ شمسی، «خدعه و عشق» را به فارسی برگرداند. گوته از دوستان صمیمی شیلر است و همیشه نام شیلر و گوته و شهر وایمار و نام سعدی و حافظ و شهر شیراز با هم می‌آید.

 

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 27 فروردین، 1398 (212 مشاهده)

کمپین مرکز سعدی شناسی در حمایت از سیل‌زدگان سعدیه شیراز
مرکز سعدی‌شناسی و نهادهای همراه، همگام با تمامی دلجویان رخداد ناگوار سیل در شیراز، بخشی از هزینه‌های برگزاری مراسم یادروز سعدی را به فرزندان پاک‌نهاد خطه سعدی اختصاص  می‌دهد.

مرکز سعدی شناسی با انتشار یادداشتی از سعدی‌پژوهان، سعدی‌دوستان و نوع‌دوستان همدل، دعوت کرد تا در مسیر همراهی با مردم خوب محله سعدیه شیراز همراه این مرکز باشند.

متن کامل یادداشت به شرح زیر است: 

کمپین مرکز سعدی‌شناسی

به بـخشندگي كـوش! كـآب روان

به سيلش، مدد مي‏رسد ز آسمان

بارانکی خُرد خُرد؛ بر بستر خشکیدۀ زمان، و نگاه‌هایی که دیری‌ست شکوفه‌بن‌هایی را انتظار می‌کشد تا از قِبَلِ رحمت بی‌حسابش، خوانِ نعمت بی‌دریغش را که دیری است تَفّ ٍ سوزان زمین، هُرم شورانگیز طربش را از یاد زدوده؛ دیگر بار، بر بار خاطر نشاند؛

تا حلاوتی سبز، در رخوتناکی جاری زمان، بر قاب نوروز، روزی نو و طرواتی دیگرباره آفریند؛ همگان را....

... تا هر سنبلی که می‌روید؛ هر لاله وحشی که سر از خاک برمی‌دارد؛ فرّاش باد صبایی که فرش زمرّدین می‌گسترد، دايه ابر بهارى که بناتِ نبات در مهد زمين می‌پرورد تا درختان، خلعت نوروزي و قباى سبزِ ورق در برگیرند و اطفالِ شاخ، به قدوم موسم ربيع، كلاه شكوفه بر سر نهند و نخل باسق شوند، تکرار دلنواز شمیمی آشنا از عطری باشد ممدّ حيات و مفرّح ذات که جوانه می‌زند بر فراخنای امیدهای غبار خوردۀ‌ جهان...

بارانکی خُرد خُرد؛ ....

ناگاه، اما؛

سیلی دهشتناک بر ممّرِ انتظار!

....

خاطرهایی ‌پریشان؛ نگاه‌هایی ناباور،  دودِ دل خلق و تلخکامی مدام!

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 11 فروردین، 1398 (339 مشاهده)

انتخابات هيات اجرايي «ايكوم» ايران برگزار شد‌‌/ كوروش كمالي بيشترين رأي را كسب كرد‌‌


د‌‌ر انتخابات هيات اجرايي «ايكوم» ايران كوروش كمالي سروستاني با 123 راي بيشترين آرا را به خود‌‌ اختصاص د‌‌اد‌‌.

«ايكوم» شوراي بين المللي موزه ها، يك سازمان غير د‌‌ولتي است كه به منظور پيشبرد‌‌ منافع موزه شناسي، نظام مند‌‌ي خاصي را د‌‌ر خصوص مد‌‌يريت و عملكرد‌‌ آن تد‌‌وين كرد‌‌ه است.

«ايكوم» زير نظر يونسكو فعاليت د‌‌ارد‌‌ ولي از لحاظ حقوقي شخصيتي مستقل است. «ايكوم» د‌‌ر ايران نيز فعاليت د‌‌ارد‌‌ و هرسال د‌‌ر گرد‌‌همايي ساليانه خود‌‌ انتخابات هيات اجرايي را براي گزينش 7 نفر انجام مي د‌‌هد‌‌.


 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 18 اسفند، 1397 (376 مشاهده)

یادمان «عباس کشتکاران» برگزار شد


مراسم یادمان عباس کشتکاران در شیراز برگزار شد.

 مراسم یادبود این نویسنده، پژوهشگر و بنیان­‌گذار فصل‌نامه "واژه" با عنوان "یاد یاران" توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس و با همکاری دانشنامه فارس، موقوفه و بنیاد فرهنگی خاندان زین‌العابدین کشتکاران و انجمن فرهنگ و ادب شیراز برگزار شد.

در این مراسم که با حضور اهل فرهنگ و پژوهشگران و به منظور ارج‌ نهادن به خدمات فرهنگی عباس کشتکاران در سرای سخن بر گزار شد، تعدادی از چهره‌های فرهنگی به سخنرانی و یادکرد او پرداختند. .

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 17 اسفند، 1397 (375 مشاهده)

کمالی سروستانی مطرح کرد/ اهمیت پاسداران فرهنگ عامیانه
  به مناسبت شانزدهمین سالگرد تاسیس موزه هنر مشکین‌فام، مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب «هنرهای سنتی و معماری»، دومین مجموعه از دایرةالمعارف «صدسال» در این موزه برگزار شد.

 «صدسال» در ستایش چهره‌های علمی، فرهنگی و هنری فارس به همت حسن مشکین‌فام تدوین می‌شود. مراسم رونمایی از این کتاب در شیراز با حضور اهل فرهنگ و استادان هنرهای سنتی و معماری فارس همراه بود.

در ابتدای این مراسم، کوروش کمالی سروستانی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با اشاره به اهمیت هنرهای سنتی و معماری در خصوص شیراز گفت: آنگاه که لاله‌های احساس، از سرآغاز طلوعش بر بلندای آفتاب از هُرم نفس‌هایی به لبخند آمده حکایت دارد، آنگاه که کاه‌گِلِ بارانی‌اش، عطر و عبیر بهشت گمشده را می‌مانَد، شیراز با تفاخری ازلی، بر خاور و باخترِ احساس و اندیشه، خود می‌نماید تا سرشار از شعر و فلسفه، لبریز از هنر و دانش، آوای آشنایش را، از درازنای تاریخ به اینک‌ ما پیوند ‌زند؛ شیراز! و ما چه فاخرانه در این خاک، فرصت زیستن یافته‌ایم؛ غرّه بر نام بلندش، بالیده‌ایم و با فراز و نشیب روزگارانش تپیده‌ایم؛ در خنکای بطنش از شرق تا غربِ هویتش، میراث‌دار گنجینه‌هایی از هنرهایی ماندگار بر پهنه این خاک گلریز شده‌ایم؛ از معماری تا خاتم‌کاری؛ از سنگ‌تراشی تا کاشی‌کاری و آجرتراشی؛ از آیینه‌کاری تا گچ‌بری؛ از دست‌بافت‌های عشایری تا نمدمالی و کلاه‌مالی؛ از رفوگری و رنگرزی تا چوب‌کاری و منبت‌کاری و معرق‌کاری؛ از خراطی، صندوق‌سازی، قاب‌سازی و ساخت تندیس‌های چوبی تا سفالگری، فلزکاری، مسگری، آهنگری، سیم‌بافی، قلمزنی، زرگری و جواهرسازی، از حکاکی و بوریابافی و حصیربافی تا گیوه‌دوزی و شیشه‌گری و .... «تا بدانی که به چندین هنر آراسته‌ایم»!

او افزود: این همه اما، در ساحت بلند هنرآفرینانی معنا می‌یابد که در گذر هرروزه زمان، در تپش هر لحظه عقربک‌های عمر، از خامه نگارین سرانگشتان خود، به خلقی تازه و ماندگار در تاریخ هنر این سرزمین برآمده‌اند؛ آنان که خودآگاه از بودِ خود، معجزه زیستن را بر این خاک، با خلق هنر در مقیاسی گسترده و به درازای دهلیز تاریخ، امکان‌پذیر ساخته‌اند. بی چشم‌داشتی بر هیاهوی نام، به هنر اندیشیده‌اند و خلق دوباره و دوباره، تا آثاری بیافرینند که روزنه‌ای باشد برای دیدار دیگرباره زیبایی، تمثیل شیدایی و تجلی هر آنچه خیال باطنی است؛ خیالی که جان‌مایه‌اش، قالب هنرهای آنهاست؛ هنرهایی برخاسته از نیستان جانشان. و هم از این روی است که به تصویری از چشمانی نافذ، دستانی هنرمند، قامتی خمیده، اما مصمم، در قاب تاریخ ما به ثبت نرسیده‌اند.

اهمیت پاسداران فرهنگ عامیانه

مدیر دانشنامه فارس گفت: اگر ماده اولیه زیبایی، رنگ‌ها باشند، هنرِ نقاشی به وجود می‌آید و اگر آن را در ماده و جسم متجلّی کنند، پیکرتراشی و مجسمه‌سازی نتیجه آن خواهد بود. اگر زیبایی و ریتم را در صداها پدید آورند، هنر موسیقی از آن زاده می‌شود و اگر آفرینش این جمال و اعتدال در زبان صورت گیرد، شعر و داستان آفریده می‌شود. از ترکیب برخی از این هنرها، هنر ترکیبی نمایش پدید می‌آید و با افزودن تکنولوژی به آن هنر سینما زاده می‌شود. در کنار هنر رسمی و مدرن و دانشگاهی نیز هنر مردمی نیز وجود دارد که آن را «هنر مردم» می‌خوانیم، که امروز بر خوان آن نشسته‌ایم.

کمالی ادامه داد: ما هنوز هم از بخت‌یار مردمانیم که فرهنگ اصیلمان به دلیل ضرورت‌های اجتماعی، توانسته است به‌رغم رشد فرهنگ رسمی، دوام بیاورد. اگرچه برخی از این فرهنگ‌ها نیز از آسیب مصون نمانده است. از این روی، ضرورت گردآوری، ثبت و ضبط نموده‌های فرهنگ مردم، از همین منظر در خور اعتناست و اهمیت پاسداران فرهنگ عامیانه نیز در همین بزنگاه است که بازشناخته می‌شود
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 13 اسفند، 1397 (376 مشاهده)

معرفی برگزیدگان سومین دوره جایزه ادبی «ریحانه»
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 3 اسفند، 1397 (372 مشاهده)

کمالی در همایش «ادبیات معاصر ایران»: شیراز در انتظار داستان‌های ارزشمندی است که فرهنگ غنی آن را روایت کند


نخستین همایش ملی «ادبیات معاصر ایران؛ دهه ۹۰-۶۰» در شیراز برگزار شد.

 در نشست اول علمی این همایش که در تالار سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس برگزار شد، کوروش کمالی سروستانی درباره «جریان‌شناسی داستان فارس» سخنرانی کرد و گفت: فارس از سنت فرهنگی دیرینه و مبتنی بر مدارا برخوردار است. در ادبیات کلاسیک این دیار، سعدی نخستین شاعری است که در بوستان و گلستان به خلق حکایاتی پرداخته‌ است که بسیاری از آن‌ها از منطق روایت داستان امروزی پیروی می‌کنند. پس از سعدی، شاه‌داعی شیرازی، اهلی شیرازی، مکتبی شیرازی، عرفی شیرازی و وصال شیرازی با منظومه‌های گوناگون عاشقانه و عارفانه روند داستان‌پردازی را ادامه دادند. اگرچه میرزا حسن‌خان بدیع در سال ۱۲۹۹ رمان «داستان باستان» را منتشر کرد، اما نخستین تلاش‌ها در زمینه خلق ادبیات داستانی معاصر با انتشار مجموعه داستان «آتش خاموش» سیمین دانشور در سال ۱۳۲۷ آغاز شد که امسال ۷۰ سال از آن تاریخ می‌گذرد و در پی آن، ابراهیم گلستان در سال ۱۳۲۸ مجموعه داستان «آذرماه آخر پاییز» را منتشر می‌کند و نسل اول داستان‌نویسان فارس بدین‌گونه زاده می‌شود.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 29 بهمن، 1397 (371 مشاهده)

همایش ملی «ادبیات معاصر ایران» برگزار می‌شود

همایش ملی «ادبیات معاصر ایران»در دو بخش شعر و داستان، روز ۲۸ بهمن‌ماه در شیراز برگزار می‌شود.

کوروش کمالی سروستانی - دبیر علمی همایش و رئیس مؤسسه آموزش عالی حافظ شیراز - درباره برگزاری این مراسم گفت: با توجه به اهمیت شناخت جریان‌های ادبی معاصر در دو شاخه داستان و شعر و نیز سرآمدان و کاوشگران و هنرمندان این عرصه و تبیین تأثیر آن در روزگاران معاصر؛ همایش ملی «ادبیات معاصر ایران» روز ۲۸ بهمن ماه در مرکز اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس در شیراز برگزار می‌شود.

او در ادامه با اشاره به برگزاری این مراسم در سه نشست علمی افزود: علاوه بر چهره‌های شاخص ادبیات داستانی و شعر معاصر استان فارس، استادان دانشگاه الزهرا تهران، دانشگاه شیراز، مؤسسه آموزش عالی حافظ، شاعران و نویسندگان و فعالان ادبی انجمن‌ها به کنکاش ادبیات معاصر از دهه ۶۰ تا ۹۰ خواهند پرداخت. بر این اساس در نشست علمی اول؛ کوروش کمالی سروستانی پیرامون جریان‌شناسی داستان فارس، حسن میرعابدینی پیرامون جریان‌شناسی رمان پس از انقلاب، ابوتراب خسروی پیرامون داستان پیشاانقلاب و پساانقلاب، نسرین فقیه ملک مرزبان درباره دیروز و امروز ادب فارسی سخنرانی خواهند کرد.

کمالی سروستانی در ادامه بیان کرد: در نشست علمی دوم نیز کامیار عابدی پیرامون گُسست‌ها و پیوست‌ها در شعر ایران (دهه‌های ۱۳۹۰-۱۳۶۰)، سپیده یگانه درباره شخصیت‌شناسی «شمس» و «مولوی» در غزل شاعران جوان، غلامرضا کافی درباره تأثیر حماسه‌های تاریخی بر شعر انقلاب اسلامی، مهبود فاضلی پیرامون نقد جامعه‌شناسی رمان «پنجشنبه فیروزه‌ای» با رویکرد ساخت‌گرایی تکوینی لوسین گلدمن سخنرانی می‌کنند.

او سپس گفت: همچنین در نشست علمی سوم این همایش احمد اکبرپور درباره گستره پیام در ادبیات کودک، اطلس اثنی‌عشری پیرامون دستاوردهای ادبی انجوی شیرازی، سیروس نوذری پیرامون شعر کوتاه معاصر، مریم کهنسال در خصوص تصویرگری زنان در داستان‌های کوتاه ابوتراب خسروی، مرتضی جعفری پیرامون ایستایی و پویایی تصاویر درشعر شاملو، سارا هلاله درباره «نظریه ترجمه» در آثار بیژن الهی، محمد قائدی پیرامون نگاهی به داستان کوتاه «لاله» از منظر نشانه‌شناسی، ندا محمدی پیرامون دوستی‌پژوهی در اندیشه شاعرانه بیژن جلالی و فرح نیازکار پیرامون شناخت شناسی ادبیات معاصر سخنرانی خواهند کرد.

این همایش که با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس و انجمن فرهنگ و ادب شیراز برگزار می‌شود؛ از ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه در تالار سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس آغاز خواهد شد و در دو نوبت صبح و عصر ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 26 بهمن، 1397 (306 مشاهده)

نگاه نواندیش در «جدال سعدی و مدعی»


 فرح نیازکار بر نگاه نواندیش سعدی در «جدال سعدی و مدعی» و نظام فکری جدید این شاعر تاکید کرد.

بیست و پنجمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان سعدی» توسط انجمن فرهنگ و ادب شیراز و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس و مرکز سعدی‌شناسی در سرای سخن برگزار شد. در این نشست دکتر فرح نیازکار، استاد دانشگاه و سعدی‌پژوه درباره «جدال سعدی و مدعی»، شخصیت‌ها و مضامین اندیشگانی سعدی سخن گفت.

او اظهار کرد: حکایت جدال سعدی و مدعی، حکایتی است از نوع مقامه‌نویسی که سعدی در خلق آن به آثار اصل تصوف همچون «احیاء علوم‌الدین» امام محمد غزالی توجه داشته و از سویی دیگر در خلق این حکایت بر آن شده تا موضوع رایج در نزد صوفیه، یعنی موضوع فقر و غنا و اعتبار و ترجیح یکی بر دیگری را در قالب مناظره‌ای با حضور درویش و توانگر و قاضی مورد بحث و کنکاش قرار دهد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : سه شنبه، 23 بهمن، 1397 (308 مشاهده)

نگاه صاحب نظرانه سعدی به حرفه و تلاش

سعدی اهمیت حرفه و تلاش در زندگی را همچون کارشناسی صاحبنظر مطرح کرده است.

محمدحسین کرمی استاد دانشگاه شیراز و پژوهشگر ادبیات سخنران در  بیست و دومین نسشت سعدی شناسی با بیان این که سعدی با سخنانی از جمله

" نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود " یا " گنج خواهی در طلب رنجی ببر "

بار‌ها بر حرفه و تلاش تاکید کرده است گفت: نکات ظریفی در این مورد هم می‌توان در آثار سعدی دید که گواهی بر طراوت همیشگی کلام سعدی است.

استاد دانشگاه شیراز برای تکمیل این مطلب افزود: شیخ اجل علاوه براین که تاکید دارد که کار راباید به افراد متخصص سپرد تا نتیجه خوبی گرفت.

" ندهد هوشمند روشن رای به فرومایه کار‌های خظیر "

اهمیت انگیزه و هدف در پیشه، اهمیت نظارت بر کارگزاران و عملکرد آن‌ها، توجه به بازنشستگان، توجه به جلب سرمایه خارجی از جمله نکاتی است که شیخ اجل قرن‌ها قبل به آن توجه کرده است.

این پژوهشگر دانشگاه شیراز سعدی را ادیبی بی مانند برشمردکه سخنانش با زندگی بشر گره خورده است.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 5 بهمن، 1397 (316 مشاهده)

کمالی سروستانی: شیراز توانایی برگزاری جایزه ۲ سالانه خوشنویسی را دارد

آئین گشایش دومین نمایشگاه تخصصی محفل انس آثار شکسته نویسی هنرجویان استاد محمد رضا معین خواه  با حضور چهره ماندگار خوشنویسی ایران استاد یدالله کابلی خوانساری، استاد محمد حیدری، صابر سهرابی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر کوروش کمالی سروستانی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس استان فارس در سالن فرهنگ مرکز اسناد و كتابخانه ملي فارس برگزار شد.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : جمعه، 5 بهمن، 1397 (581 مشاهده)

مجموع خبرها 306 (21 صفحه | درهر صفحه 15)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ]
عكس روز

سعدي شيراز

ورود به سیستم
نام کاربری

رمز عبور

آخرين كتب منتشر شده

سعدي‌شناسي دفتر شانزدهم

جدال با سعدي در عصر تجدد

 

سعدي‌شناسي دفتر پانزدهم

افسانه حيات:

يادنامه استاد حسن امداد

شيرازنامه

اشعار عربي سعدي

سعدي‌شناسي دفتر چهاردهم

كازرون شهر سبز

موزه هنر مشكين‌فام

سعدي‌شناسي دفتر سيزدهم

سنگ سياه

سعدي‌شناسي دفتر دوازدهم

کتاب شناسی گلستان سعدی

سعدي‌شناسي دفتر يازدهم

گلستانواره

شيراز در روزگار حافظ (چاپ دوم)

زندگي و زمانه
علي دشتي

تخت جمشيد شكوهي شگفت

شيراز در روزگار حافظ

سعدي شناسي دفتر دهم

دانشنامه آثار تاريخي فارس

 

مساجد تاريخي شيراز

 

باغ‌هاي تاريخي شيراز

پرسپوليس

الف لام ميم

خليج فارس:

اطلس نقشه هاي تاريخي و قديمي

 

عاشقانه هاي سعدي

سعدي شناسي دفتر نهم

نگاهي به تحولات فارس در آستانه استبداد صغير

بررسي باستان شناسي فيروزآباد

سعدي شناسي دفتر هشتم

سرزمين مهر و ماه

سعدي‌شناسي دفتر هفتم

زندگي و قيام احمد بن موسي(ع)

سعدي‌شناسي دفتر ششم

شكوه پارسيان: سرزمين امپراطوران

سعدي‌شناسي دفتر پنجم

بررسي آثار دشت‌هاي پس كرانه‌اي خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر چهارم

دستور زبان لارستاني بر مبناي گويش خنجي

سعدي‌شناسي دفتر سوم

شعر، موسيقي و ادبيات شفاهي مردم ممسني

سعدي‌شناسي دفتر دوم

تاريخ مهاجرت اقوام در خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر اول

فرهنگ جامع واژگان مترادف و متضاد زبان فارسي

 

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری