•  صفحه اصلي  •  دانشنامه  •  گالري  •  كتابخانه  •  وبلاگ  •
منو اصلی
home1.gif صفحه اصلی

contents.gif معرفي
· معرفي موسسه
· آشنايي با مدير موسسه
· وبلاگ مدير
user.gif کاربران
· لیست اعضا
· صفحه شخصی
· ارسال پيغام
· ارسال وبلاگ
docs.gif اخبار
· آرشیو اخبار
· موضوعات خبري
Untitled-2.gif كتابخانه
· معرفي كتاب
· دريافت فايل
encyclopedia.gif دانشنامه فارس
· ديباچه
· عناوين
gallery.gif گالري فارس
· عكس
· خوشنويسي
· نقاشي
favoritos.gif سعدي شناسي
· دفتر اول
· دفتر دوم
· دفتر سوم
· دفتر چهارم
· دفتر پنجم
· دفتر ششم
· دفتر هفتم
· دفتر هشتم
· دفتر نهم
· دفتر دهم
· دفتر يازدهم
· دفتر دوازدهم
· دفتر سيزدهم
· دفتر چهاردهم
· دفتر پانزدهم
· دفتر شانزدهم
· دفتر هفدهم
· دفتر هجدهم
· دفتر نوزدهم
· دفتر بیستم
· دفتر بیست و یکم
· دفتر بیست و دوم
info.gif اطلاعات
· جستجو در سایت
· آمار سایت
· نظرسنجی ها
· بهترینهای سایت
· پرسش و پاسخ
· معرفی به دوستان
· تماس با ما
web_links.gif سايت‌هاي مرتبط
· دانشگاه حافظ
· سعدي‌شناسي
· كوروش كمالي
وضعیت کاربران
در حال حاضر 0 مهمان و 0 کاربر در سایت حضور دارند .

خوش آمدید ، لطفا جهت عضویت در سایت فرم مخصوص عضویت را تکمیل نمائید .

ورود مدير
مديريت سايت
خروج مدير

امداد رفيقان امداد

                                                                    دكتر محمدابراهيم باستاني پاريزي

اشاره: دو هفته پيش، مجلسي در شيراز براي تكريم از مقام معلمي آقاي حسن امداد، معلم تاريخ فارس به عمل آمد. دكتر باستاني پاريزي كه در دانشكده ادبيات تهران همدرس و همكلاس امداد بودند نيز در اين مجلس شركت داشتند و سخناني به زبان آوردند كه خلاصه‌اي از آن را در اين صفحه خواهيم آورد. آثار منتشرشده استاد امداد عبارتند از: بانگ رحيل يا دراي دراي، ‌؛1372 انجمن‌‌هاي ادبي شيراز از اواخر قرن دهم تا به امروز، ؛1372 سيماي شاعران فارس در هزار سال در دو جلد، مشتمل بر يك هزارو300 صفحه، ؛1377 جدال مدعيان با سعدي، چاپ اول: 1377، چاپ دوم: ؛1379 تاريخ آموزش و پرورش در فارس «از عهد باستان تا دوره معاصر» در 248 صفحه، اسفند ؛1384 فارس در عصر قاجار شامل 945 صفحه توسط انتشارات نويد شيراز در دست چاپ است . پنج كتاب ديگر نيز در زمينه تاريخ و ادبيات آماده چاپ دارد.‌

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : شنبه، 11 آبان، 1387 (1381 مشاهده)

سه هزار سال تاریخ خلیج فارس

صبح روز چهارشنبه در دانشگاه حافظ شيراز نشست خليج فارس، گذشته، اكنون و آينده با سخنراني دكتر احمد اقتداري برگزار گرديد. در اين مراسم كه توسط دانشگاه حافظ شيراز و دانشنامه فارس برگزار شده بود،  دكتر احمد اقتداري در بخشي از سخنان خود در جمع استادان و دانشجویان این دانشگاه گفت:

خوب مي‌دانم كه پس از مغالطه و مجامله عمدي و مغرضانه و سياسي مجله «نشنال جئوگرافيك مگزين آمريكا» در باب نقشه خليج فارس و جعل گستاخانه ملل عرب و دانشگاه‌هاي مغرض عرب زبان و كشورهاي عربي و حتي برخي مراكز علمي اروپايي و سياست‌هاي مزورّانه و كور و نامعتدل و دور از انصاف و دروغ‌پردازي كشورهاي پر عقده حوزه خليج فارس كه تا ديروز جيره‌خوار ايرانيان بوده‌اند و امروز وقيحانه ادعاي ارضي بر آب و خاك خليج فارس و جزاير آن دارند، تا چه اندازه خاطر معتدل و منصف و حقيقت‌طلب و صادق و آگاه شما و همه ايرانيان در هر كجاي عالم كه باشند را آزرده است.

 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : چهارشنبه، 1 آبان، 1387 (1151 مشاهده)

روز پنجشنبه25 مهرماه 1387 از بیش از نیم قرن تلاش های استاد حسن امداد تبجيل شد

استاد حسن امداد؛

رادمردی فرخ ناصیه و مهربان مردی دانشی که به مبارک سال یک‌هزار و سیصد، در شهر بلند آوازۀ شیراز زاده شده و به بلندای همّت خویش و از سرِ عشق ، بیش از نیم قرن به پاسبانی نهال معرفت  و دانشی پرداخته که در عرصۀ فرهنگ ، ادب و تاریخ این سرزمین ایزدی به منصّه ظهور رسانید‌ه‌است.  سرزمین ایزدیی که از روزگاران کهن تا کنون، به جهت تجلی آگاهانه فرهنگ، هنر و تمدنی غنی و ریشه‌دار جایگاهی خاص در فرهنگ جهانی داشته.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 29 مهر، 1387 (1183 مشاهده)

نگاهي گذرا بر حافظ پژوهي در قرن بيستم

قرن بيستم براي مطالعات ايران شناسي، سال‌هاي پرباري بوده است. از يك سو ايران‌شناسي به عنوان يك مبحث مستقل در مطالعات شرق‌شناسي مطرح مي‌شود و در دانشگاه‌هاي برخي از كشورها، كرسي ويژه‌اي مي‌يابد، مطالعات ميداني و كتابخانه‌اي برخي از نكات پنهان تاريخ و فرهنگ ايران را روشن مي‌كند و از سوي ديگر انديشمندان ايران نيز در اين وادي گام مي‌گذارند. اگر در فاصله سال‌هاي 1900م. تا 1940م. ايرانيان به وسيله آثار ايران شناسان غربي با تاريخ و فرهنگ و ادبيات خود به شيوه‌اي علمي آشنا مي‌شوند، اما پس از آن برخي از آثار ايرانيان به ويژه در زمينه ادبيات در ميان ديگر ملل از جايگاه خاصي برخوردار مي‌شود.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 22 مهر، 1387 (1081 مشاهده)

ترجمه جدید از گلستان سعدی به زبان انگلیسی

به تازگی ترجمه جدیدی از گلستان سعدی به زبان انگلیسی توسط   WHEELER M. THACKSTONE  از سوی انتشارات IBEX  در BETHESDA, MARULAND   چاپ و منتشر شده است. این کتاب که در حقیقت به گونه دو زبانه ( فارسی و انگلیسی ) به چاپ رسیده ، علاوه بر مقدمه مترجم، در برگیرنده متن کامل گلستان سعدی است. در ادامه ترجمه متن گلستان، نسخه‌های خطی گوناگون گلستان، فرهنگ نام‌های گلستان، کتابشناسی گلستان  سعدی، نمایه لغات فارسی گلستان و نمایه لغات عربی گلستان نیز ارایه شده است.

WHEELER M. THACKSTONE پرفسور دانشگاه هاروارد است که بیش از سی سال پیرامون ادبیات فارسی به تدریس و تحقیق پرداخته است.

 

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 7 مهر، 1387 (1331 مشاهده)

ترجمه انگليسي منظومه ويس و رامين

به تازگي منظومه ويس و رامين اثر فخرالدين گرگاني توسط  DICK DAVIS از سوی انتشارات MAGE PUBLISHERS  در آمريكا چاپ و منتشر شده است. این کتاب که به زبان انگلیسی  به چاپ رسیده، علاوه بر مقدمه مفصل مترجم، در برگیرنده متن کامل منظومه ويس و رامين است.

DICK DAVIS  پرفسور دانشگاه اهايو و عضو آكادميك انجمن ادبيات است و به عنوان يكي از مشهورترين مترجمان اشعار فارسي   شناخته شده است. او در فاصله سال‌هاي 1970 تا 1978 در ايران اقامت داشته است.

 

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : یکشنبه، 7 مهر، 1387 (783 مشاهده)

گلـستانواره

«گلستان سعدي» از مهم‌ّترين كتاب‌هاي ادبي زبان فارسي است و در شمار نفيس‌ترين آثار منثور قرن هفتم قرار دارد. اين اثر، آموزنده زبان و معارف اخلاقي است و با نثري آميخته به شعر، آهنگين و مسجّع نگارش يافته است. پيش از سعدي نيز نويسندگاني نظير: خواجه عبدالله انصاري (396-481 ه‍ .ق)، ابوالفضل رشيدالدّين ميبدي (قرن ششم)، احمد غزالي (454-520 ه‍ .ق) و قاضي حميدالدّين بلخي (م: 559 ه‍ .ق) كلام خود را با سجع مي‌آراستند و همچنين مانند سعدي نظم و نثر را با يكديگر مي‌آميختند؛ امّا هيچ كدام در اين شيوه نگارش به توفيقي كه سعدي بدان دست يافته، نرسيده‌اند.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 23 اردیبهشت، 1387 (1179 مشاهده)

سعدي شناسي دفتر يازدهم منتشر شد
  مجموعه مقالات سعدی‌شناسی دفتر يازدهم همزمان با بزرگداشت سعدی در اول اردیبهشت ماه جلالی 1387 توسط مرکز سعدی شناسی منتشر شد.
این مجموعه در برگیرنده مقالات دهمين مراسم بزرگداشت سعدی در اردیبهشت 1386 از كوروش كمالي‌سروستاني، دكتر غلامرضا افراسيابي، دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني، دکتر ضياى موحد، دكتر سعيد حميديان، حسين معصومي همداني، دكتر كاووس حسن‌لي، دكتر عبدالرسول خيرانديش، محسن جعفري مذهب، هيبت‌الله مالكي، اطهر تجلي اردكاني، حميده نوح‌پيشه و كيوان مددي پیرامون مفاهیم گوناگون همچون ذهن سعدي، دانش و دانشوري و تقليد ادبي در گلستان و نیز مقالاتی پیرامون گلستان و غزلیات سعدي است.
 

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : چهارشنبه، 11 اردیبهشت، 1387 (827 مشاهده)

... وين گلستان هميشه خوش باشد

بهار سال 656هـ.ق براي شيراز و زبان و ادبيات فارسي بهاري خجسته‌ بود، بهاري كه گلستان سعدي «براي نُزهتِ ناظران و فُسحت حاضران» تصنيف شد به گونه‌اي كه «باد خزان را بر ورقِ او دست تطاول نباشد و گردش زمان عيش ربيع آن را به طيش خريف مبدل نكند».

گلستان، آميزش حيرت‌انگيز دو سبك نثر موزون مرسل و فني است كه آثار ماندگار خواجه عبدالله انصاري و قاضي حميدالدين بلخي نمونه‌هاي برجسته آن در قرن پنجم و ششم هجري قمري‌اند. سبك سعدي در گلستان در عين وامداري به آثار گذشتگان،اوج‌نثركلاسيك‌فارسي‌است.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : دوشنبه، 9 اردیبهشت، 1387 (1301 مشاهده)

بر خوان گلستان

مراسم يادروز سعدي در اول ارديبهشت ماه 1387 همچون سال‌هاي گذشته در شيراز و برخي از شهرهاي ايران و جهان با حضور سعدي‌پژوهان برجسته كشور برگزار خواهد شد. كوروش كمالي‌سروستاني مدير مركز سعدي‌شناسي ضمن بيان اين مطلب افزود: با توجه به اين‌كه بر پايه تقسيم‌بندي دهه سعدي‌شناسي امسال به نام «گلستان» سعدي‌ نامگذاري شده است ، سخنراني‌هاي علمي اين همايش پيرامون اين اثر سترگ حكيم سعدي شيرازي خواهد بود.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله ramezani در مورخه : چهارشنبه، 28 فروردین، 1387 (1132 مشاهده)

مصاحبه کوروش کمالی با خبرگزاری مهر پیرامون بازنویسی متون کلاسیک ادبیات فارسی

* با توجه به بيگانه شدن جوانان و نوجوانان ايران با ﮔﻨﺠﻴﻨﮥ ادبيات كلاسيك، كمي پيرامون شيوه‌هايي كه با استفاده از آن مي‌توان جوانان را به اين منظر ترغيب نمود، توضيح دهيد.

** شايد پيش از پاسخ بدین سؤال بهتر باشد بدين نكته پرداخت كه ادبيات چيست و كاربرد آن در زندگي انسان‌ها چيست؟

در صورت آشنايي جوانان با ادبيات و ضرورت پرداختن بدان، مي‌توانند به راحتي با آن ارتباط برقرار كرده و تمامي اين بيگانگي‌ها و يا ديرآشنايي‌ها از بين خواهد رفت.

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله admin در مورخه : سه شنبه، 9 مرداد، 1386 (1598 مشاهده)

شيراز در روزگار حافظ

شكوهمندي شهر ايراني در قرون وسطي

 

كتاب شيراز در روزگار حافظ، شكوهمندي شهر ايراني در قرون وسطي اثر جان ليمبرت با ترجمه همايون صنعتي‌زاده و ويراستاري فرح نيازكار توسط دانشنامه فارس با همكاري پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي شيراز منتشر شد.
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله admin در مورخه : سه شنبه، 9 مرداد، 1386 (2004 مشاهده)

سعدي شناسي دفتر دهم منتشر شد

مجموعه مقالات سعدی‌شناسی دفتر دهم همزمان با بزرگداشت سعدی در اول اردیبهشت ماه جلالی 1386 توسط مرکز سعدی شناسی منتشر شد.
این مجموعه در برگیرنده مقالات نهمین مراسم بزرگداشتسعدی در اردیبهشت 1385 از كوروش كمالي سروستاني، آيت‌الله محيي‌الدين حائري، دكتر محمدحسين صفار هرندي، عمران صلاحي، دكتر اصغر دادبه، دكتر منصور رستگارفسايي، دكتر سعيد حميديان، دكتر هوشنگ رهنما، دكتر محمود عبادیان، دكتر كاووس‌ حسن‌لي‌، دكتر سيد فضل‌الله ميرقادري، ا. بلوشه، فرح نيازكار، ليلا روغنگيري، دكتر عبدالحسين زرين‌كوب و دكتر ضياء موحد پیرامون مفاهیم گوناگون همچون زمانه سعدي، طنز، حبّ وطن، اساطير و تصوّف سعدی و نیز مقالاتی پیرامون گلستان و غزلیات سعدي است.

 

 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله admin در مورخه : یکشنبه، 7 مرداد، 1386 (1306 مشاهده)

ميراث شهبازي و مسئوليت ما
يكسال گذشت. به همين سادگي و امروز ناباورانه يكمين سالگرد درگذشت استادي را به سوگ نشسته‌ايم كه در شمار خرد از هزاران بيش بود.
دكتر عليرضا شاپورشهبازي از دانشمندان فرزانه، نامور و يكي از شناختگان جهاني فرهنگ باستاني ايران بود. غمش بر نهانخاﻧﮥ دل هر بيداري نشسته است كه به زبان فارسي، فرهنگ ايراني و تمدن باستاني اين سرزمين دلبستگي دارد.
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله admin در مورخه : یکشنبه، 31 تیر، 1386 (1310 مشاهده)

مراسم پاسداشت پرفسورشارل هانری دوفوشه كور، حافظ‌شناس فرانسوي، در حافظیه

روز پنج شنبه 27 اردیبهشت ماه 1386 ساعت 20 ، به مناسبت پاسداشت پروفسور شارل هانری دو فوشه‌كور فرانسوی، متخصص زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سوربن و نیز مترجم دیوان حافظ در حافظیه توسط استانداری فارس، موسسه آموزش عالی حافظ شیراز، رایزنی فرهنگی سفارت فرانسه، مرکز حافظ شناسی، دانشنامه فارس، در تهران و قطب علمی دانشگاه شیراز مراسمی در حافظیه برگزار شد که طی آن درآيين ويژه‌اي لوح سپاس موسسه آموزش عالی حافظ شیراز، نشان عالي درجه يك حافظ‌شناسي و لوح یادبود دانشگاه شیراز به وی اهداء گرديد.
 

ادامه متن ›››

ارسال شده بوسیله admin در مورخه : سه شنبه، 1 خرداد، 1386 (1681 مشاهده)

مجموع خبرها 306 (21 صفحه | درهر صفحه 15)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ]
عكس روز

سعدي شيراز

ورود به سیستم
نام کاربری

رمز عبور

آخرين كتب منتشر شده

سعدي‌شناسي دفتر شانزدهم

جدال با سعدي در عصر تجدد

 

سعدي‌شناسي دفتر پانزدهم

افسانه حيات:

يادنامه استاد حسن امداد

شيرازنامه

اشعار عربي سعدي

سعدي‌شناسي دفتر چهاردهم

كازرون شهر سبز

موزه هنر مشكين‌فام

سعدي‌شناسي دفتر سيزدهم

سنگ سياه

سعدي‌شناسي دفتر دوازدهم

کتاب شناسی گلستان سعدی

سعدي‌شناسي دفتر يازدهم

گلستانواره

شيراز در روزگار حافظ (چاپ دوم)

زندگي و زمانه
علي دشتي

تخت جمشيد شكوهي شگفت

شيراز در روزگار حافظ

سعدي شناسي دفتر دهم

دانشنامه آثار تاريخي فارس

 

مساجد تاريخي شيراز

 

باغ‌هاي تاريخي شيراز

پرسپوليس

الف لام ميم

خليج فارس:

اطلس نقشه هاي تاريخي و قديمي

 

عاشقانه هاي سعدي

سعدي شناسي دفتر نهم

نگاهي به تحولات فارس در آستانه استبداد صغير

بررسي باستان شناسي فيروزآباد

سعدي شناسي دفتر هشتم

سرزمين مهر و ماه

سعدي‌شناسي دفتر هفتم

زندگي و قيام احمد بن موسي(ع)

سعدي‌شناسي دفتر ششم

شكوه پارسيان: سرزمين امپراطوران

سعدي‌شناسي دفتر پنجم

بررسي آثار دشت‌هاي پس كرانه‌اي خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر چهارم

دستور زبان لارستاني بر مبناي گويش خنجي

سعدي‌شناسي دفتر سوم

شعر، موسيقي و ادبيات شفاهي مردم ممسني

سعدي‌شناسي دفتر دوم

تاريخ مهاجرت اقوام در خليج فارس

سعدي‌شناسي دفتر اول

فرهنگ جامع واژگان مترادف و متضاد زبان فارسي

 

وب سایت دانشنامه فارس
راه اندازی شده در سال ٬۱۳۸۵ کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه دانشنامه فارس می باشد.
طراحی و راه اندازی سایت توسط محمد حسن اشک زری